Contact Te Huur

De ideale sloep!

Feedback ...

Huur een reddingssloep


Klussen!

Klussenlijst

Ontwerpen


Projecten

Kallisto 7.35m

Hoek van Bosch 650

Keizersloep 7.35m

IJsblauw 7.35m

Dixhoorn 9.00m

Gele banaan 9.00m

Dimitri 3 6.50m

PondeOui 7.35m

Droomsloepen

Franz Kokkeler

Holtz semi-cabin

Spanjaard 735

PondeOui

Sir Francis Drake

Lighthart

De Knip

Merlin

Mamboo 5

Zinnia

Barracuda

Friendship

Alandia Oriental

De Welvaert III

Links

broadessentials.com letswrapp.itAluminium reddingssloep Sail2010

10 Feb. '10 om 08:33

Afgelopen tijd is er een nieuwe trend waarneembaar in reddingssloepen land, en dat heeft alles te maken met aluminium. Deze nieuwe trend maakt dat onze handen weer zijn gaan jeuken ... want dit is gewoon weer heel erg leuk!

Wat is er nu zo leuk aan Aluminium?
Het voordeel van aluminium (t.ov. polyester) is dat er boten mee geproduceerd kunnen worden zonder dat daar een mal voor nodig is. Produkt ontwikkeling kent daardoor meer flexibiliteit met aluminium dan met polyester. In het ontwerpstadium biedt dit gelegenheid aan meer creativiteit! Aluminium is een ‘duurzame’ grondstof ... in die zin dat het goed recyclebaar is. Verder is aluminium ook relatief licht materiaal, snel varen is hierdoor een reele optie. Aluminium kent geen roestvorming zoals staal (hoewel roestvorming op staal met modernde produkten ook redelijk goed onder controle te houden is).

Wat is er niet leuk aan Aluminium?
Het is minder edel dan bijv staal. Dit betekent dat je ruimschoots met anodes aan de slag moet. Anodes zijn doorgaans van zink, hetgeen nog minder edel is dan aluminium. Door een anode in het water te plaatsen, wordt de anode ahw geofferd en op die manier het aluminium bespaard.

Wat kan reddingsloep.nl met aluminium?
Nou heel wat. We hebben in het verleden officieel de ontwerpen en de mallen verworven voor de Pesbo reddingssloepen (E.e.a. is notarieel vastgelegd, incluis lijnenplannen, handtekening van de oorspronkelijke ontwerper en vervolgens het geheel gedeponeerd in een register in Spanje). De mallen zijn inmiddels geruime tijd in het bezit van BobSloepen (het staat Bob vrij om daar mee te doen wat hem goeddunkt). De sloepen zijn toentertijd, in de drie lengtes, ook nog eens 3d gescanned ... en daar is vervolgens niets concreets meer mee gedaan. Dit seizoen zijn die scans en tekeningen weer eens uit de mottenballen gehaald, en hebben dienst gedaan als uitgangspunt om mooie dingen te maken. Op reddingssloep.nl zullen we een 'project' oppakken, met als doel Sail2010.

Met vriendelijke groeten,
Paul


Zie hier een aantal afbeeldingen:

6.50m scan 7.35m Scan 9.00m Scan


WireFrame van de 7.35m:


Home