Contact Te Huur

De ideale sloep!

Feedback ...

Huur een reddingssloep


Klussen!

Klussenlijst

Ontwerpen


Projecten

Kallisto 7.35m

Hoek van Bosch 650

Keizersloep 7.35m

IJsblauw 7.35m

Dixhoorn 9.00m

Gele banaan 9.00m

Dimitri 3 6.50m

PondeOui 7.35m

Droomsloepen

Franz Kokkeler

Holtz semi-cabin

Spanjaard 735

PondeOui

Sir Francis Drake

Lighthart

De Knip

Merlin

Mamboo 5

Zinnia

Barracuda

Friendship

Alandia Oriental

De Welvaert III

Links

broadessentials.com letswrapp.it


Bob de Bouwer

We stellen u voor aan Bob de Bouwer.


Bob is een zeer daadkrachtige jongeman die veel lol beleeft aan het 'refitten' van oude originele reddingssloepen, en aan het afbouwen van casco sloepen.


Voor Bob is het reddingssloepen verhaal begonnen in de zomer/najaar 2005, toen Bob meewerkte aan het vaarklaar krijgen van de Dimitri3, een 6.5m sloep. De opdrachtgever voor deze klus was Harmen. Klik hier voor meer info.


Vervolgens heeft hij de klus gekregen van dezelfde enthousiaste Harmen om in de winter van 05/'06 de grootste gele banaan van nederland vaarklaar te maken, voordat het vaarseizoen 06 begint. Deze klus omvat alles vanaf een kale casco tot en met een mooie stoere sloep, voor gebruik in de grachten van Amsterdam.!!


Bob heeft inmiddels weer diverse vervolg projecten uitegvoerd, de een nog indrukwekkender dan de andere. Een bijzondere was o.m. een 10m x 4m aluminium sloep, volledig kaal maken en opnieuw opbouwen ... Ga er maar aan staan. De klant viel halverwege letterlijk flauw van de indrukken die opgedaan zijn. Bob kijkt niet op of om, en heeft er wederom een fantastisch succes van gemaakt!

Het enthousiasme van Bob werkt aanstekelijk. Als het klikt tussen de klant en Bob, dan heeft u een supermooi sloepen project, dat gegarandeerd een unieke sloep oplevert!!


Bob is van huis uit een handige jongen. Hij beheerst alle denkbare disciplines die bendogd zijn om van een kaal casco een volledig vaarklare boot te maken. Voor de rest vindt hij gewoon oplossingen in samenwerking met 'vriendjes' die ook al e.e.a. hebben gezien. Een kleine opsomming van zaken die Bob zoal ter hand neemt:
 • Polyester lamineren
 • Pluggen en mallen maken
 • Motorfundaties construeren en plaatsen
 • Fundatie frames lassen van roestvrij staal
 • Vloer fundatie installeren
 • Vloer plaatsen
 • Diesel motor plaatsen
 • RVS werk (stuurwiel, stuurstand, stuurinrichting etc..)
 • Staalwerk (lassen, constructie etc..)
 • Realisatie RVS kookeiland
 • Volledige electrische installatie, incluis boegschroef
 • On-board audio systemen
 • Houtwerk
 • Hydroliek

Hoe gaat een project in z'n werk?

Stel u bent geinteresseerd om door Bob uw sloep te laten bouwen, hoe gaat het dan in z'n werk. In feite volgt er een vrij simpel stappen plan.

Stap 1: Bepaal of u een reddingssloep wilt hebben

Allereerst kijkt u of u geinteresseerd bent in een reddingssloep. Op de website vindt u tal van voorbeelden van projecten en mooie voorbeeld sloepen. Als u op basis van deze informatie denkt, ik weet helemaal wat ik wil, maar u wilt niet zelf aan de slag, dan neemt u contact op met Bob voor een eerste kennismaking.


Stap 2: Eerste kennismaking

In een orienterend gesprek vindt de eerste kennismaking plaats. De wensen, tijdslijnen en budgetten moet besproken worden. Op basis hiervan kan gekeken worden of het uberhaupt zin heeft om verder te praten. Zo ja, dan volgt verdere kennismaking en ook de bezichtiging van de sloepen.

Stap 3: Verdere kennismaking

Tijdens de verdere kennismaking wordt snel duidelijk of er verder gegaan moet worden of niet. U krijgt of de bevestiging dat u helemaal goed zit, of dat u toch liever verder wilt kijken.

Als u verder wilt, probeer dan over en weer duidelijkheid te verkrijgen over de wensen en de mogelijkheden. Probeer zoveel mogelijk onderwerpen te bespreken. Het bouwen van een boot omvat doorgaans veel details, en juist die details bepalen wat e.e.a. uiteindelijk gaat kosten en hoe het eindresultaat als geheel eruit zal zien.

Aan de hand van enkele checklists kan het bouw-project in grote lijnen besproken worden, en kan ook ruwweg door Bob een prijsindicatie gegeven worden. Nadat dit punt is geweest en iedereen is er nog blij mee, dan gaat u verder met de volgende stap.

Stap 4: Project plan

Als er gesproken gaat worden over een project plan, dan wordt er in principe gewerkt aan de concrete invulling van het project. Aan de hand van het plan document, kan het geheel nog eens doorgenomen worden. Zodra Bob en u het eens zijn, dan gaat het geheel van start. Het is zeer goed mogelijk (en zelfs aan te raden) dat er nu nog veel zaken niet helemaal uitgekristalliseerd zijn, dat komt dan tijdens de uitvoering van het project. Wel is belangrijk dat het duidelijk is welke onderdelen dan nog 'open' staan, zodat onaangename verrassingen zoveel mogelijk worden vermeden. Het is belangrijk dat er een wederzijds vertrouwen is opgebouwd die voldoende stevig is om aan het project te durfen beginnen.

Stap 5: De realisatie

Dat wil zeggen bestellen van een romp, een motor, fundatie materiaal, etc... Vervolgens moet er veel gewerkt worden en lekker gepuzzeled worden. Door middels het project plan toe te werken naar het eindresultaat is het gehele traject een groot feest, met regelmatig nieuwe mijlpalen. Geniet ervan!!!

Contact

Bent u geinteresseerd in een traject met Bob, neemt u dan contact met hem op. Zijn telefoonnummer is 06-54654683. Per email is hij te bereiken op bwensink@home.nlEn verder ...???

Deze info pagina is samengesteld om reddingssloep enthousisasten in contact te brengen met Bob en andersom, om met elkaar op een prettige manier kennis te maken en mooie boten te bouwen. Als u relevante informatie mist op deze pagina, dan horen wij dat graag van u, zodat wij er wart aan kunnen doen. Laat uw ideeen achter via ons algemene feedback formulier .


Home