Contact Te Huur

De ideale sloep!

Feedback ...

Huur een reddingssloep


Klussen!

Klussenlijst

Ontwerpen


Projecten

Kallisto 7.35m

Hoek van Bosch 650

Keizersloep 7.35m

IJsblauw 7.35m

Dixhoorn 9.00m

Gele banaan 9.00m

Dimitri 3 6.50m

PondeOui 7.35m

Droomsloepen

Franz Kokkeler

Holtz semi-cabin

Spanjaard 735

PondeOui

Sir Francis Drake

Lighthart

De Knip

Merlin

Mamboo 5

Zinnia

Barracuda

Friendship

Alandia Oriental

De Welvaert III

Links

broadessentials.com letswrapp.it


Jewel of Leyden

De prachtige gerestaureerde reddingssloep Jewel of Leyden van het type Viking Life Saving Craft 26 Feet is te huur voor vele activiteiten. Er kunnen maximaal 40 personen rondgevaren worden. Voor rustigere festiviteiten is 30 man de limiet, zodat het niet dringen is.

Er is al met veel plezier gebruik gemaakt van de sloep: Als volg- en promotiesloep voor de J-22 klasse, de 3 Oktoberfeesten 2002 in Leiden en Koninginnenacht en -dag 2003 in Amsterdam en natuurlijk privé.

Het vaargebied bestaat zowel uit Leiden (minimale vaarduur 2 uur) als uit Amsterdam (minimale vaarduur 4 uur).

Boot gegevens
Afmetingen: 7,94m x 2,92m
Motor: Mercedes omc 636, 4 cyclinder 50 HP
gewicht: 3000kg

Contact gegevens
Contact persoon: Jeroen, Robert of Max
Mobiel: +31 (0)
Telefoon nummer: +31 (0)
Email: robert@behrend.nl
Website: www.jewelofleyden.nl

Geschiedenis

De sloep is in 1977 in gebruik genomen door Viking Marine. Hij heeft jarenlang op het dek van PO ferries gestaan. De sloep is aangeschaft en voor het grootste gedeelte gerestaureerd door de eigenaren en andere enthousiastelingen.


Voor de berekeningen werd een Yacht Designer ingeschakeld. De Mercedes motor werd via een bekende aangekocht. De motor draait rustig en heeft genoeg vermogen om met 50 man de boot snel stil te leggen. Er zijn nieuwe banken ingezet en het geheel is afgewerkt met een gladde polyester laag, maar er is meer dan genoeg grip om niet weg te glijden. De vloerdelen zijn steigerplanken. De boot is gemakkelijk weer schoon te maken en men kan nog eens iets laten vallen.


In september 2002 werd de boot eindelijk te water gelaten door middel van een feestelijke doop in het hartje van Leiden. Onder toeziend oog van de ruim 150 aanwezigen, werd de boot op de gepaste manier (Magnumfles Moet-champagne) door de oma van de eigenaren gedoopt.


Terug naar het verhuur overzicht


Home