Contact Te Huur

De ideale sloep!

Feedback ...

Huur een reddingssloep


Klussen!

Klussenlijst

Ontwerpen


Projecten

Kallisto 7.35m

Hoek van Bosch 650

Keizersloep 7.35m

IJsblauw 7.35m

Dixhoorn 9.00m

Gele banaan 9.00m

Dimitri 3 6.50m

PondeOui 7.35m

Droomsloepen

Franz Kokkeler

Holtz semi-cabin

Spanjaard 735

PondeOui

Sir Francis Drake

Lighthart

De Knip

Merlin

Mamboo 5

Zinnia

Barracuda

Friendship

Alandia Oriental

De Welvaert III

Links

broadessentials.com letswrapp.it


Stuurinrichting

Klus artikel 3: Waarom je eigen sloep afbouwen?

Elke sloep heeft een stuurinrichting nodig. Er zijn vele mogelijkheden om dit te realiseren. Om een idee te geven:

  • Aangehangen roer, danwel doorgestoken roer
  • roerblad danwel 'tunnel'
  • helmstok of stuurstand
  • hydraulisch, kabels, direct


Stuurinrichting oplossingen
Naam Korte omschrijving link
Jeroen de keizer oplossing Aangehangen houten roerblad, RVS beslag (met tekening). link
Knip oplossing Aangehangen houten roerblad dito helmstok, RVS beslag. link
BN1 oplossing Aangehangen roerblad, helmstok, RVS beslag link


De Jeroen de Keizer oplossing

Datum: Zomer 2005

Terug naar top.

Omschrijving

Jeroen heeft gekozen voor een aangehangen roer, helmstok en RVS roerbeslag. Het roerblad wordt momenteel gerealiseerd met hout. Van de helmstok en afwerking is nog weinig bekend (werk is nog onderhanden).

Aan het roerblad worden twee beugels van RVS gemonteerd. Elke beugel wordt op het roerblad gemonteerd en lopen in feite rond door. Op het uiteinde van de beugel is een contra as gemaakt, zodat e.e.a. kan 'hangen' aan de as van de rompbeugels.

Aan de romp worden ook twee losse beugels gemonteerd die voorzien zijn van een dragende as. De beugels zijn a.h.w. horizontaal om de romp heen gevouwen is. De bevestiging op de romp vindt plaats met bout en moer werk. Romp en RVS netjes gescheiden met Sika.

Het draaien wordt extra vergemakkelijkt door een extra nylon ring die specifiek gefabfriceerd is op een draaibank.


Jeroen heeft ook technische tekeningen beschikbaar gesteld van het roerbeslag zoals dat gerealiseerd is. Selecteer een van de gele tekening, rechtermuisklik en kies voor 'save picture as' of 'sla afbeelding op als' ...


Foto's en tekeningen

De Knip oplossing

Datum: Winter 2004

Terug naar top.

Omschrijving

Hier is gekozen voor een aangehangen roerblad met helmstok. Het roerblad is evenals de helmstok gemaakt van multiplex. Qua bescherming van het houtwerk is een (voor ons) onbekend verfsysteem gekozen.

Aan de romp worden twee losse beugels gemonteerd. Aan het eind van de beugels is een as gemaakt, ruim voldoende sterk om het gewicht van roerblad te dragen. Door de horizontale beugels kunnen de krachten die spelen op het roerblad in gebruik goed opgevangen worden. De bevestiging op de romp vindt plaats middels RVS bouten, moeren en ringen.

Aan het roerblad worden ook twee beugels van RVS gemonteerd. Aan het eind van de is een huls gelast, waarmee het blad aan de as opgehangen wordt.


Foto's
De BN1 oplossing

Datum: Zomer 2005

Terug naar top.

Omschrijving

Hier is gekozen voor een aangehangen roerblad met helmstok. Het roerblad zal gemaakt worden van meerdere lagen multiplex (tot een totale dikte van 54mm (+/-2mm)). De multiplex platen worden aan elkaar verlijmd met epoxy. Rondom wordt ook het gehele roerblad in de epoxy gezet. Op die manier is watervastheid en duurzaamheid gegarandeerd.

Aan de romp wordt een RVS strip met horizontale steunbeugels gemonteerd. De bevestiging op de romp wordt gerealiseerd met parkers op de kop, en vervolgens bout en moer werk door de zijbeugels. Tussen het RVS en de het polyester is SikaFlex kit gebruikt.

Aan het roerblad worden twee beugels van niet gepolijst RVS gemonteerd. Deze beugels hebben een uitstekende lip naar de as op de strip aan de romp.


Foto's


Home